Onze diensten

Legionella advies

Jaarlijks worden duizenden mensen het slachttoffer van legionellabesmetting. Om nagroei van legionella tegen te gaan, zijn er eisen gesteld aan waterinstallaties. Als eigenaar van een collectieve drinkwaterinstallatie dient u ervoor te zorgen dat uw installatie voldoet aan de wet- en regelgeving.

Om te voorkomen dat u aansprakelijk gesteld wordt omdat niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen zijn, moet u het ‘papierwerk’ op orde hebben en de relevante beheersmaatregelen uitvoeren. Gijsen Advies geeft onafhankelijk advies om eventuele legionella problematiek te verhelpen, en deze in de toekomst te voorkomen.

Legionella Monstername

Gijsen Advies kan voor u het nemen en analyseren van legionella monsters en alle andere benodigde watermonsters uit handen nemen.

Lees meer

Keerklep Controle

Het controleren van keerkleppen is een verplichte jaarlijkse activiteit. De functie van keerkleppen is om het leiding netwerk op te delen, zodat eventueel besmet water niet in terug de (hoofd)leiding in kan lopen.

Lees meer

Risicoanalyse en legionella beheersplan

Bent u eigenaar of beheerder prioritaire instelling, dan bent u verplicht een legionella risicoanalyse te laten uitvoeren en te werken volgens een legionella beheersplan.

Lees meer

Legionella Dossier Digitaal Beheersplan

Analyses, planning, monsters en controles: bij legionellapreventie komt veel kijken. En dan komen er soms ook nog wekelijkse of zelfs dagelijkse beheersmaatregelen bij, zoals het spoelen van ongebruikte kranen of het loggen van bevindingen. Hoe houdt u makkelijk het overzicht? Digitaal! Met de beheertool van LegionellaDossier.

Lees meer