Wij steunen de verbouwing van het Leontienhuis!

De verbouwing van het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis, wordt gerealiseerd door de steun van tientallen bedrijven. Gijsen Advies is één van de sponsoren! Het Leontienhuis is voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel, die in 2008 de Stichting Leontien Foundation heeft opgericht. Het doel van deze stichting is de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen, “op weg naar een gezonde toekomst!” Jarenlang heeft Leontien mensen vanaf de ‘keukentafel’ geholpen, maar haar droom was een inloophuis voor jongen mensen. Dit is door de financiële steun van fondsen, bedrijven en particulieren werkelijkheid geworden. Het is een plek waar professionals en ervaringsdeskundige mensen met een eetstoornis kunnen motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis.

De gemeente Zuidplas heeft geholpen bij de zoektocht naar een perfecte locatie voor het Leontienhuis. Die is gevonden in de monumentale boerderij ‘Nooit-gedacht’ aan de Zuidplasweg 13 in Zevenhuizen. Deze compleet vervallen boerderij moest echter volledig gerenoveerd worden. Met steun van vele sponsors is de verbouwing inmiddels in volle gang.

Tour de France

De opening van het Leontienhuis vindt plaats op 5 juli a.s. De dag waarop ook de Tour de France het Leontienhuis passeert. Uiteraard een zeer bijzonder moment voor Leontien als winnares van de Tour de Féminin. Deze twee bijzondere gebeurtenissen worden gecombineerd tijdens een uniek evenement: Grand Départ Leontienhuis.Er is de mogelijkheid om de doorkomst van de Tour vanaf een tribune te bekijken en er zullen diverse optredens plaatsvinden gedurende deze dag. Voor meer informatie zie www.leontienhuis.nl

Categorieën