Skip to main content
Terug

SGS Analytics: meer dan een solide partner

Watermonsters uit waterinstallaties en zwembaden worden in Oosterhout getest op legionella of aanverwante bacteriën. Dat gebeurt in het Analytics & Services-laboratorium van SGS Analytics: één van de grootste spelers ter wereld. Klanten van Gijsen Advies zijn dus zeker van kwaliteit.

“In Oosterhout zijn we met ongeveer honderd medewerkers”, legt general manager Eric Dingemanse van SGS Analytics uit. “Door heel Europa werken zo’n 20.000 mensen in onze laboratoria. We hebben dus een enorme achterban, waar we altijd specifieke vraagstukken kwijt kunnen.”

Betrouwbaar

SGS Analytics en Gijsen gaan samen al heel wat jaren terug. En dat is niet voor niets. Dingemanse noemt de samenwerking plezierig en no-nonsense. Hij kan op Gijsen rekenen en dat is andersom niet anders. “Wat we beloven, maken we waar”, laat hij weten. “Ruim 95 procent van onze testen zijn goed én op tijd. We zijn een betrouwbare partner. Gaat er onverhoopt wat mis? Dan tuigen we niet een heel circus op, maar gaan we met de billen bloot.”

 

“Op het gebied van hygiëne kunnen we elkaar versterken”

 

Samen op verkenning

Als het aan Dingemanse ligt, wordt de samenwerking dan ook uitgebreid. Hij vervolgt: “Op het gebied van hygiëne kunnen we elkaar versterken. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld hoe we samen de schoonmaak van keukens in verzorgingstehuizen efficiënt in kunnen richten. Gijsen is reeds actief in deze sector en wij kunnen wat toevoegen op het gebied van hygiëneonderzoek. Denk aan het testen van de luchtkwaliteiten of microbiële monstername van de vloeroppervlakte.”

Dingemanse geeft aan dat hij nog niet heel concreet kan zijn, omdat het uiteraard moet passen binnen alle wet- en regelgeving. Maar met het vertouwen zit het wel snor. “Hier zit zeker toekomstmuziek in. Wie weet zijn we binnenkort meer dan een solide partner.”

Over SGS Analytics

SGS Analytics is wereldwijd vooral groot in Human Testing. Met het bedrijfsonderdeel Analytics & Services richt het laboratorium zich – met name in Europa – op levensmiddelen, milieu en hygiëne. Dingemanse zelf begon in 1987 als microbioloog bij Biochem, wat later werd overgenomen door ALcontrol. In 2016 werd ALcontrol op haar beurt onderdeel van SGS Analytics.